Recht op privacy

Proxistore verbindt zich ertoe de in Europa geldende wetgeving betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer na te leven: persoonsgegevens worden door Proxistore verwerkt overeenkomstig de wet van 8 december 1992 inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, gewijzigd bij de wet van 11 december 1998 tot omzetting van de richtlijn 95/46/EG van 24 oktober 1995 van het Europees Parlement en de Europese Raad betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en het vrije verkeer van deze gegevens, evenals de daaraan gerelateerde koninklijke besluiten.

De wetsteksten kunnen worden geraadpleegd op de website van de privacycommissie (http://www.privacy.fgov.be/).

Verzamelde gegevens en gegevensverzamelingsmethodes

De website van Proxistore heeft openbare gedeeltes die onbeperkt toegankelijk zijn voor iedere bezoeker en gedeeltes met beperkte toegang, open voor een aantal gebruikerscategorieën.

De volgende gegevens van persoonlijke aard kunnen door Proxistore worden verzameld:

  • het internetdomein vanaf hetwelk u naar onze website surft;
  • het IP-adres van het apparaat vanaf hetwelk u naar onze site surft;
  • uw vermeende of gecommuniceerde lokalisatie;
  • alle informatie met betrekking tot de pagina's die u hebt geraadpleegd op onze website en de laatste acties die u hebt uitgevoerd op deze pagina's;
  • uw e-mailadres als u dat aan ons hebt onthuld door elektronisch met ons te communiceren;
  • uw identificatie als gebruiker wanneer u naar een gedeelte met beperkte toegang van de website gaat;
  • alle andere gegevens die u ons vrijwillig hebt meegedeeld, bv. in het kader van het creëren van campagnes.

Uw persoonsgegevens kunnen op twee verschillende manieren worden verzameld of verwerkt:

  • Via formulieren die moeten worden ingevuld om enkele diensten op onze website te kunnen benutten.
  • Via "cookies". Een "cookie" is een klein bestand verzonden door onze webserver, dat op de harde schijf van uw apparaat wordt opgeslagen; het houdt de bezochte website bij en bevat een aantal gegevens met betrekking tot dit bezoek (onder andere de lokalisatie van uw apparaat) voor technische (Proxistore_ads, Proxistore exp, Proxistore_fv), publicitaire (Proxistore_geo, Proxistore_uv, Proxistore_uv_ads) en analytische doeleinden (_ga, _gat, _gid). U kunt vermijden dat cookies op uw apparaat worden geplaatst door uw browser te configureren. Hoe u dit doet, leest u hier:

    o Internet Explorer : http://windows.microsoft.com/fr-fr/windows-vista/block-or-allow-cookies
    o Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=fr
    o Firefox: https://support.mozilla.org/fr/kb/activer-desactiver-cookies
    o Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

De gebruiker kan ook definitief verhinderen dat Proxistore hem/haar geolokaliseert. Het volstaat om naar de pagina "Herlokalisering" van de site te gaan en op de knop "Niet meer worden gegeolokaliseerd door Proxistore" te klikken.

Het zou echter jammer zijn om cookies te vermijden, omdat u zo geen reclame krijgt op basis van uw voorkeuren en interesses, zoals gegeolokaliseerde reclame. Daarnaast kan het zijn dat sommige of alle functionaliteiten van de website niet meer naar behoren werken.

Verwerking van persoonsgegevens en doeleinden

Persoonsgegevens worden voor de volgende doeleinden verzameld en verwerkt:

  • doeltreffend beheer van onze site (bv.: verbetering van de kwaliteit van de beschikbare informatie; verbetering van de ergonomie; verbetering van het beheer; optimalisering van de navigatie; opstellen van statistieken, enz.);
  • klantenbeheer, antwoorden op vragen van gebruikers (bv.: identificatie van de aan iedereen te verschaffen informatie, antwoorden op geformuleerde vragen, automatisch verstrekken van informatie, nieuwe verschaffing van informatie die Proxistore nuttig acht om aan u te communiceren op basis van uw geolokalisering of pagina's die u hebt geraadpleegd tijdens een voorgaand bezoek, enz.)
  • detectie van fraude
  • informering en/of promotie en/of marketing op gegeolokaliseerde basis.z
  • Marktonderzoeken uitvoeren en statistieken of gebruiksprofielen opstellen

Als u bent geïdentificeerd om naar een gedeelte met beperkte toegang van onze website te gaan, kunnen we ertoe genoopt zijn om naar uw in ons informatiesysteem opgeslagen gegevens te gaan om de gevraagde dienst te verlenen.

Als u ermee akkoord bent gegaan om gegeolokaliseerd te worden, zal deze autorisatie gelden voor alle partnersites van Proxistore die staan opgelijst op www.proxistore.com/list-publishers en zal die één jaar lang geldig blijven. Zo ontvangt u wanneer u de Proxistore-website of websites van onze partners bezoekt gegeolokaliseerde reclame. Onze partners hebben geen toegang tot uw lokalisatie die door een door Proxistore beheerd automatisch systeem wordt verwerkt, dat de reclame selecteert die aan u wordt gericht.

De verzamelde gegevens worden niet overgedragen, noch ter beschikking gesteld van derden. We behouden ons echter het recht voor om persoonsgegevens op verzoek van een wettelijke bevoegdheid bekend te maken overeenkomstig de geldende wetten en regelgevingen

Beveiliging

Proxistore treft de gepaste beveiligingsmaatregelen om u te garanderen dat persoonsgegevens conform de doeleinden waarvoor ze werden verzameld worden gebruikt.

Proxistore zal alles in het werk stellen opdat de gepaste beveiligingsmaatregelen worden getroffen om u te beschermen tegen het verlies en het misbruik van op onze website verzamelde persoonsgegevens, evenals tegen de niet-toegestane communicatie aan een derde of de wijziging van dergelijke gegevens.

Recht van toegang, rectificatie en aantekening

De verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens is Proxistore nv, met maatschappelijke zetel te Rue Emile Francqui 4, 1435 Mont-saint-Guibert, en die u kunt contacteren op één van de manieren vermeld in de onderstaande Contact-rubriek.

Conform de geldende wetgeving hebt u het recht op toegang tot de informatie en gegevens van persoonlijke aard die u aangaan, evenals het recht op rectificatie. Op verzoek kunt u dus uw persoonsgegevens raadplegen en eventuele onjuistheden corrigeren. Als u deze rechten wenst uit te oefenen, neemt u contact op zoals hieronder in de Contact-rubriek vermeld. Wij zullen uw verzoek zo snel mogelijk behandelen, na uw identiteit te hebben gecontroleerd.

In overeenstemming met de geldende wetgeving hebt u het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens van zodra deze verwerking wordt uitgevoerd voor reclame- en marketingdoeleinden. U kunt dit recht kosteloos uitoefenen en zonder opgave van redenen op eenvoudig verzoek aan de hierboven opgegeven verwerkingsverantwoordelijke.

Wat is een cookie?

Wanneer iemand naar een partnersite van Proxistore surft, worden er cookies geplaatst op zijn apparaat voor publicitaire doeleinden. Een cookie is een klein tekstbestand dat op de harde schijf van het apparaat wordt bewaard. Geolokalisatiecookies, die - gecombineerd met de gegevens van andere bronnen, zoals het IP-adres van de gebruiker, de door de gps of een gelijkaardige functionaliteit opgeleverde lokalisatie van het apparaat, de gekende locatie van gelijkaardige gebruikers - precies de locatie van het apparaat van de gebruiker onthullen, die door Proxistore nv (Rue Emile Francqui, Bâtiment Francqui 4 te 1435 MONT SAINT-GUIBERT, België) en partnersites ervan zal worden gebruikt om de op basis van de locatie van het apparaat van de gebruiker geselecteerde reclame te tonen. De gebruiker kan verhinderen dat Proxistore-geolokalisatiecookies op zijn/haar apparaat worden geplaatst door zijn/haar browser te configureren of door op "Niet meer gegeolokaliseerd worden door Proxistore" te klikken. Geen cookies toestaan wanneer u een website bezoekt, kan er echter voor zorgen dat enkele of alle functionaliteiten van de website niet meer naar behoren werken.

Contact

Info@proxistore.com
Rue Emile Francqui 4
1435 Mont-saint-Guibert - Belgium